اموزش دستورات اولیه کالی لینوکس
سیستم عامل لینوکس بعد از ویندوز، یکی از محبوبترین سیستم عاملهای جهان به حساب میآید. معمولاً سیستم عامل لینوکس برای انجام فعالیتهایی در حوزههای امنیتی مورد استفاده قرار میگیرد. حوزههایی از قبیل امنیت شبکه، اسکریپتنویسی، پنتستینگ و…. به طور کلی لینوکس یک سیستم open source است. در نتیجه میتوان به تمام کدها و اطلاعات داخلی آن دسترسی داشته باشید. بر این اساس، ساختار عملکردی این سیستم عامل بر پایه دستورات مخصوصی شکل گرفته است. لینوکس دستورات بسیار زیادی دارد که از طریق آنها میتوان انواع فعالیتها را انجام داد. قبل از هر چیز، شما عزیزان برای شروع کار با این سیستم عامل باید با دستورات اولیه لینوکس آن آشنا باشید. در ادامه با ما همراه باشید تا انواع دستورات اولیه لینوکس را برای شما مورد بررسی قرار دهیم.
https://sites.google.com/view/modiranserver/home
همچنین در صورت تمایل برا کسب اطلاعات بیشتر از سیستم عامل لینوکس میتوانید مقاله لینوکس را مطالعه کنید.
دسترسی به روت:
دسترسی روت به معنای داشتن دسترسی بالاتر برای انجام فعالیتهای مختلف است. هنگامی که شما با سیستم عامل لینوکس کار میکنید، دو دسته فایل و دایرکتوری در اختیار دارید. یک دسته از آنها فایلها و دایرکتوریهای شخصی و ساخته شده توسط خودتان هستند. دسته دیگر فایلهایی متفرقه یا پیشفرضی میباشند که برای انجام کارهای مختلف درون سیستم عامل شما هستند. پس برای دسترسی کامل به دستی دوم فایلها و دایرکتوریها، باید به اصطلاح دسترسی root را فعال نمایید. برای دسترسی روت، باید عبارت sudo در ابتدای دستورات اولیه لینوکس بیاید. با این عبارت، شما در دستور مورد نظر خود دسترسی روت را ایجاد میکنید. در ادامه بیشتر با کارایی این دستور آشنا میشوید.
فایل و دایرکتوری:
Ls: این دستور برای نمایش دایرکتوریها و فایلهای موجود در سیستم شما است. در صورتی که میخواهید انواع فایلهای موجود در سیستم را مشاهده کنید و یا هر کدام از آنها را باز و اجرا کنید، باید از این دستور استفاده کنید.
Cd: با این دستور میتوانید در بین دایرکتوریها و فایلها حرکت کنید. برای رفتن به پوشه home از دستور اولیه (Cd) استفاده میکنید. برای حرکت به جلو در دایرکتوریها از دستور (. . Cd)استفاده میکنیم. همچنین برای برگشتن به دایرکتوریهای قبلی از دستور (Cd -) استفاده میکنیم. در آخر برای دسترسی سریع به دایرکتوری مورد نظر، بعد از عبارت Cd، نام دایرکتوری را مشخص میکنید. به عنوان مثال cd /x. به همین ترتیب از طریق این دستور میتوانید به سطوح مختلف دایرکتوریها دسترسی پیدا کنید.
Cp -r: یکی دیگر از دستورات اولیه لینوکس cp است. با این دستور میتوانید از دایرکتوریهای مورد نظر خود کپی بگیرید. به عنوان مثال برای کپی گرفتن از فایل you، باید دستور کپی را به صورت
(cp -r you) وارد کنید.
Mv: از این دستور برای انتقال و تغییر نام دایرکتوری استفاده میکنیم. به عنوان مثال برای تغییر نام فایل you به me، از دستور اولیه لینوکس(mv you me)استفاده میکنیم. همچنین برای انتقال فایل you به پوشه desktop، باید دستور (mk you /desktop)را وارد کنیم.
Rm: این دستور برای حذف یک دایرکتوری مورد استفاده قرار میگیرد. برای پاک کردن کل محتویات درون دایرکتوری باید از دستور rm -r استفاده کنید.
خرید هاست فرانسه با مناسب ترین قیمت | آموزش لینوکس | خرید سرور مجازی
mkdir: از این دستور بر خلاف دستور قبلی برای ایجاد دایرکتوری جدید استفاده میکنیم.
Clear: این دستور یکی از معروفترین دستورات اولیه لینوکس است. با وارد کردن این دستور درون ترمینال، تمام دستورات وارد شده به کلی پاک میشوند.
Man: به واسطه این دستور میتوانید به تمام راهنماییهای مربوط به دستورات دیگر لینوکس دسترسی داشته باشید.
آیا این دستورات، تمام دستورات سیستم عامل لینوکس هستند؟
در این مقاله با دستورات اولیه لینوکس آشنا شدید. تمام موارد ذکر شده، دستورات پایه و اصلی لینوکس هستند که هر کاربری باید به آنها تسلط داشته باشد. در مقالات آینده با دانشنامه مدیران سرور همراه باشید تا با دستورات و بخشهای دیگر لینوکس نیز آشنا شوید…