آموزش ایجاد دامنه اضافه در هاست سی پنل

در این مقاله ی آموزشی قصد داریم شما را با یکی از ویژگی های خیلی کاربردی و جالب هاست سی پنل ایجاد ادان دامین آشنا کنیم که برای افرادی که می خواهند چند سایت را روی یک هاست داشته باشند و میزبانی کنند خیلی مهم است.

ایجاد ادان دامین یا دامنه ی اضافه، قابلیتی است که می توانید با استفاده از آن چند سایت را بر روی یک هاست داشته باشید.  وقتی که شما یک سرویس هاست سی پنل تهیه می کنیند به صورت پیش فرض به دامنه ی اصلی سرویس متصل هستید و اگه دامنه های دیگری را در هاست addon یا اضافه کنید، به تعداد آن دامنه ها می توانید سایت های مجزا ایجاد و میزبانی کنید و همه ی فایل ها و محتویات هر سایت نیز مجزا و در پوشه های مخصوص به خود هستند.

بسیاری ادان دامین را با پارک دومین اشتباه می گیرند، اما باید بدانید دامنه ای که روی یک هاست پارک می شود محتویات همان دامنه ی اصلی را نمایش می دهد، اما دامنه ای که addon می شود محتوای جداگانه ای دارد و هیچ ارتباطی با دامنه ی اصلی هاست ندارد.

نحوه ایجاد ادان دامین در سی پنل

پس به صورت کلی می توانیم بگوییم که  اگر شما ۲ عدد ادان دامین روی هاست خود داشته باشید، همراه با دامنه ی اصلی هاست خود می توانید ۳ سایت مختلف بر روی یک هاست راه اندازی کنید.

مطالعه کنید:  خالی کردن سطل زباله Cpanel به چه صورت انجام می شود؟

وقتی که از قابلیت ادان دامین اضافی بر روی هاست سی پنل استفاده می کنید در ابتدا باید آن را بر روی هاست اضافه کنید که در ادامه آموزش انجام این کار آمده است و بعد از اینکه دامنه ی مورد نظر خود را به هاست اضافه کردید، برای این دامنه ی تازه یک پوشه ای در بخش مدیریت فایل ها و در مسیر public_html با همان نام دامنه برای مثال به این صورت example.com ایجاد می شود که می توانید فایل های مربوط به این دامنه را در این پوشه بارگزاری کنید.

وقتی دامنه داخل هاست add شود، علاوه بر ایجاد پوشه در public_html، همچنین sub domain مربوط به این دامنه نیز داخل هاست شما ایجاد می شود و به صورت های زیر در دسترس خواهد بود:

اگر فرض کنیم دامنه ی اصلی ما example.com باشد و دامنه ی addon ما test.com باشد، این دامنه به صورت های زیر در دسترس است:

  • Test.example.com
  • Example.com/test
  • Test.com

برای ایجاد ادان دامین به عنوان addon domain در هاست سی پنل، می توانید مراحل زیر را پیش ببرید.

اما باید به این نکته توجه داشته باشید که اگر می خواهید دامنه ای به عنوان addon به هاست خود اضافه کنید، باید ابتدا dns های آن هاست یا سرور مربوط را بر روی دامنه تنظیم کرده باشید. پس از اینکه dns های صحیح هاست بر روی دامنه ی شما تنظیم شد می توانید مراحل زیر رو شروع کنید:

وارد مدیریت سی پنل شوید.

  1. از قسمت Doamins بر روی گزینه Addon Domains کلیک کنید.

ایجاد ادان دامین در سی پنل

۲٫       در این مرحله از قسمت Create an Addon Domain موارد زیر را تکمیل کنید:

  • New Domain Name: نام دامنه مورد نظر را در این قسمت وارد کنید.
  • Subdomain: با کلیک در این قسمت، به صورت اتوماتیک مقادیر لازم قرار خواهند گرفت.
  • Document Root: این قسمت نیز به صورت اتوماتیک ایجاد می شود.
  • گزینه Create an FTP Account associated Width This Addon Domain برای addon domain جدید اکانت FTP ایجاد می کند. با انتخاب این گزینه دسترسی به addon domain از طریق اکانت FTP نیازمند ورود رمز عبور است.
مطالعه کنید:  آموزش نصب گواهی SSLدر سرور لینوکس

با انتخاب تیک این گزینه، ۳ گزینه زیر ظاهر می شود:

  • FTP Username: این گزینه برای ایجاد نام کاربری اکانت FTP شما است. این فیلد نیز به صورت اتوماتیک مقدار دهی می شود.
  • Password: رمز عبور لازم جهت اکانت FTP است.
  • Password(again): در این قسمت باید مجددا رمز عبور را وارد کنید.
  • Strength: رنگی که در این نوار نشان داده می شود میزان قابلیت اطمینان و قوی بودن رمز عبور انتخابی شما رو نشان می دهد.

همچنین می توانید از دکمه Password Generator برای ایجاد یک پسورد بسیار قوی استفاده کنید.

  1. در مرحله پایانی بر روی دکمه ی Add Domain کلیک کنید .مراحل ایجاد addon domain تازه به اتمام رسید.

ایجاد ادان دامین در سی پنل

به یاد داشته باشید که عملیات مدیریت فایل های این دامنه در مسیر public_html/example.com انجام می شود و ابتدا باید dns های دامنه خود را مطابق با dns های هاست خود تنظیم کنید و سپس ادامه مراحل را طی کنید.

اگر از دامنه های ملی مثل ir. استفاده می کنید و تازه dns این دامنه را بر روی هاست جدید ست کرده اید و می خواهید آن را ادان دامین کنید، ممکن است سی پنل به شما ارور دهد که dns های این دامنه اشتباه هستند و قابلیت ادان کردن این دامنه وجود ندارد.

برای همین چون ست شدن dns دامنه های ملی ir. کمی زمانبر است، ابتدا dns های دامنه خود را به صورت صحیح بر روی هاستی که می خواهید روی اون ادان دامین انجام دهید ست کنید و سپس بعد از ۱۲ ساعت نسبت به ادان دامین کردن اقدام کنید.

مطالعه کنید:  آموزش خروجی گرفتن از فایل sql. از طریق phpmyadmin در هاست‎

اگر هم از دامنه های بین المللی مثل com. استفاده می کنید سعی کنید ۲ ساعت بعد از تغییر dns دامنه نسبت به انجام عملیات ادان دامین اقدام کنید.